Tegels

Alle soorten en maten
tegels

Sanitair

Bij de Friese Tegelhandel zijn alle sanitaire producten in huis die er op de markt zijn. Door samen te werken met de grootste merken in de branche kunnen we een enorm aanbod aanbieden.

Realisatie

Samen met een team van professionals kunnen wij de badkamer realiseren die jij in gedachten hebt.

Tegels

In onze showroom hebben we een groot aanbod aan vloer en wandtegels.

Veel gestelde vragen over tegels

Om een goede keuze te maken kun je tegels het beste bekijken in de showroom. Zo kun je de structuren voelen, de kwaliteit ervaren en de laatste trends bekijken. En bij de diverse tegelkasten in de showroom kun je zelf combinaties maken. Je kunt kiezen voor een rustige basis en altijd variëren met een andere tegel of legpatroon voor nog meer sfeer.

Keramische tegels zijn geliefd in alle woonruimtes. Niet voor niks: ze zijn makkelijk schoon te maken en kunnen tegen een stootje. Keramische houtlooktegels en betonlooktegels voeren al een tijdje de hitlijst aan. Met deze tegels kun je alle kanten op: van industrieel tot Scandinavisch. Maar ook tegels in pasteltint, metrotegels en terrazzo tegels zijn in opmars.

Antisliptegels zijn vloertegels met een wat stroever oppervlak. Het is aan te raden om deze tegels te gebruiken in natte ruimtes, zoals de douche. De stroefheid van een tegel wordt ook wel uitgedrukt met de R-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe meer antislip. Een gebruikelijke waarde voor de badkamer is R9/R10.

Tegels kun je het beste schoonmaken met een warm sopje en schoonmaakazijn. Voor grondig schoonmaken kunt u bij ons terecht voor cementsluierverwijderaar, intensieve tegelreiniger en onderhoudsmiddelen. Dan ben je verzekerd van een goed resultaat. Vergeet na het schoonmaken niet om goed na te drogen. 

Schimmel tussen de voegen is geen pretje. Schimmel ontstaat vaak in een niet goed geventileerde, vochtige ruimte. Zorg daarom in eerste instantie voor een goede ventilatie en (vloer)verwarming en droog na het douchen de muren goed na. Heb je toch schimmel, dan kunt u bij ons hiervoor de juiste middelen kopen.

Groter laten lijken

Tegels zijn een belangrijk element voor woonruimtes. Niet alléén vanwege het onderhoudsgemak, maar ook vanwege het materiaal en kwaliteit.Ze creëren sfeer en kunnen de ruimte groter laten lijken. In een kleine ruimtes is het daarom extra belangrijk om een goede keuze in tegels te maken. In een kleine woonruinte hoef je niet voor een kleine tegel te kiezen. Grote tegels maken de ruimte rustiger en optisch groter als je het slim aanpakt. Kijk maar eens in de badkamershowroom naar de diverse badkameropstellingen. Er staan ook kleine opstellingen, die je een goede indruk geven van de maatvoering van tegels in een kleine ruimtes.

 

Legpatroon

Het legpatroon van tegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je woning.Het is dus de moeite waard om je eens in de legpatronen van tegels te verdiepen, voordat je een tegel kiest.

Graag vertellen we je in onze showroom welke legpatronen populair zijn in de badkamer, woonkamer, toilet etc. en wat voor effect je ermee bereikt.